Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование нами Ваших файлов cookie.

Освобождение от отказа от гражданства по финансовым причинам

Тема в разделе "Натурализация", создана пользователем ncux, 9 дек 2016.

  1. ncux

    ncux Админ

    В продолжение многих тем и вопросов я решил сам попинать IND на тему определений и размеров сумм, описанных у них на сайте в разделе про "В каких случаях можно не отказываться от гражданства?". Там есть такие 2 пункта:
    • U moet om afstand te kunnen doen een hoog bedrag betalen aan de autoriteiten van uw land.
    • U verliest bepaalde rechten als u afstand doet van uw nationaliteit. U verliest bijvoorbeeld veel geld omdat erfrecht niet meer voor u geldt.
    Я задал им прямой вопрос, что значит "veel geld" и "hoog bedrag" с просьбой четко это описать.
    Получил вполне конкретный и развернутый ответ, который пока полностью процитирую здесь, а дальше в теме предлагаю по мере свободного времени и возможности его перевести и разобрать (с помощью, например, @valeria и @Greta , и других могущих и желающих) для пользы общего дела. Потом соберем воедино и опубликуем выжимку.

    Итак, полная цитата ответа IND:
    Naar aanleiding van uw e-mail bericht ik u als volgt.

    U geeft aan regelmatig vragen te krijgen over het doen van afstand bij naturalisatie. Ik zal beide punten hieronder uitleggen. Het zal een lange e-mail worden om een en ander goed uit te leggen.

    De verzoeker die voor het doen van afstand van zijn oorspronkelijke nationaliteit een zodanig hoog bedrag moet betalen dat hij een substantieel financieel nadeel zal lijden hoeft geen afstand te doen van zijn oorspronkelijke nationaliteit.

    Als minimum financieel nadeel geldt een bedrag aan leges voor het doen van afstand van de oorspronkelijke nationaliteit dat gelijk is aan het bedrag van het verlaagde tarief van de Nederlandse naturalisatiegelden voor een enkelvoudig verzoek (op dit moment: € 625). Indien de verzoeker een bedrag aan leges dient te betalen dat lager ligt dan (of gelijk is aan) het bedrag van het verlaagde tarief, kan nooit – ongeacht het inkomen en vermogen van verzoeker – met succes een beroep worden gedaan op deze uitzonderingsgrond. Het door verzoeker te betalen bedrag is dan zo laag dat het te lijden nadeel niet als substantieel kan worden aangemerkt.

    Als maximum financieel nadeel geldt een bedrag aan leges voor het doen van afstand dat gelijk is aan tien maal het bedrag van het normale tarief van de Nederlandse naturalisatiegelden voor een enkelvoudig verzoek. Indien verzoeker een bedrag aan leges dient te betalen dat hoger ligt dan (of gelijk is aan) tien maal het bedrag van het normale tarief (op dit moment: € 840), kan altijd – ongeacht het inkomen en vermogen van verzoeker – met succes een beroep worden gedaan op deze uitzonderingsgrond. Het door verzoeker te betalen bedrag is dan zo hoog dat het te lijden nadeel als substantieel kan worden aangemerkt.

    Binnen de grenzen van het minimum en maximum financieel nadeel is de verhouding tussen het inkomen van verzoeker én het te betalen bedrag aan leges voor het doen van afstand bepalend voor de vraag of hij al dan niet afstand moet doen van de oorspronkelijke nationaliteit. In verband met vermogensgrenzen is tevens van belang hoe groot het vermogen van verzoeker is.

    Vermogen

    In dit kader geldt als vermogen het gemiddelde van de rendementsgrondslagen, bedoeld in artikel 5.2 van de Wet op de inkomstenbelasting 2001 (vergelijk artikel 1, eerste lid, onder o, Wet op de rechtsbijstand).

    Voor de vaststelling van het vermogen wordt uitgegaan van de toestand, zoals deze is op het tijdstip waarop de verklaring wordt afgegeven waaruit blijkt dat de verzoeker niet bereid is afstand te doen van de oorspronkelijke nationaliteit wegens het lijden van substantieel financieel nadeel. Nadien opgetreden wijzigingen in het vermogen die met de daarvoor geëigende bewijsstukken zijn aangetoond, kunnen worden meegenomen bij de berekening.

    Voor de vaststelling van het vermogen worden niet in aanmerking genomen:

    • De waarde in vrij opgeleverde staat van de eigen woning die de verzoeker bewoont of, in geval van opheffing van de gezamenlijke huishouding, bewoond heeft, na aftrek van het nog niet afgeloste bedrag van de daarop gevestigde hypotheek of hypotheken, voorzover deze waarde minder dan 65.344 bedraagt (met andere woorden, voor het in aanmerking te nemen vermogen in verband met de eigen woning geldt een vrijstelling van ten hoogste 65.344
    • De waarde van vermogensbestanddelen die niet dan onder voor verzoeker onredelijk bezwarende of belastende voorwaarden te gelde kunnen worden gemaakt.


    Vermogensgrens

    Van een verzoeker die over een aanzienlijk vermogen beschikt kan niet snel worden aangenomen dat hij, gelet op zijn financiële draagkracht, een bedrag aan leges voor het doen van afstand moeilijk kan opbrengen. Hierbij geldt een vermogensgrens, waarboven niet meer kan worden gesproken van een door verzoeker te lijden substantieel financieel nadeel.

    Indien verzoeker alleenstaande of alleenstaande ouder is en hij beschikt over een vermogen van 6370, dan wordt niet aangenomen dat hij een substantieel nadeel lijdt in hier bedoelde zin.

    Indien verzoeker niet alleenstaande is (hij is gehuwd of hij voert duurzaam een gezamenlijke huishouding) en hij en/of zijn (huwelijks)partner beschikken over een vermogen van 9100, dan wordt eveneens aangenomen dat er geen sprake is van een substantieel financieel nadeel


    Substantieel financieel nadeel (verhouding tussen netto maandinkomen en bedrag aan leges)

    • Is het te betalen bedrag voor het doen van afstand hoger dan (of gelijk aan) het netto maandinkomen van verzoeker, dan is sprake van substantieel financieel nadeel in hier bedoelde zin en behoeft verzoeker geen afstand te doen.
    • Is het te betalen bedrag voor het doen van afstand lager dan het netto maandinkomen van verzoeker, dan is geen sprake van substantieel financieel nadeel en kan verzoeker geen beroep doen op deze uitzondering.


    Voorbeeld:

    Verzoeker B is alleenstaande en bezit de nationaliteit van land Y. Uit verklaringen van de autoriteiten van land Y blijkt dat hij voor het doen van afstand van nationaliteit Y een bedrag van 1250 moet betalen. Uit de viv en de daarbij overgelegde stukken blijkt dat hij een netto maandinkomen van 1100 heeft, dat hij een eigen woning heeft met een huidige marktwaarde van 150.000 dat hij voor de aankoop van de woning een hypotheek heeft afgesloten en dat bij de bank nog een hypotheekschuld van 70.000 resteert.

    B lijdt door het betalen van het bedrag voor het doen van afstand geen substantieel financieel nadeel. Weliswaar is zijn netto maandinkomen lager dan het bedrag aan leges, maar zijn in aanmerking te nemen vermogen bedraagt 14.656 (150.000 minus 70.000 = 80.000 van welk bedrag 65.344 niet wordt meegerekend). Daarmee zit hij ruim boven de vermogensgrens van 6370.

    B kan niet met succes een beroep doen op deze uitzondering en moet afstand van de nationaliteit van land Y doen.



    De verzoeker zal – naar hij aantoont – door het doen van afstand vermogensrechtelijke rechten die hij ten tijde van de indiening van het verzoek om naturalisatie in het land van oorsprong bezit verliezen, waardoor hij een substantieel financieel nadeel zal lijden.

    Indien verzoeker om die reden de oorspronkelijke nationaliteit wenst te behouden, dient hij een verklaring te ondertekenen waaruit blijkt dat hij een beroep doet op deze uitzonderingscategorie en waaruit blijkt dat hij niet bereid is afstand te doen van de oorspronkelijke nationaliteit.

    In dit verband kan worden gedacht aan substantieel financieel nadeel vanwege het verlies van de reeds bestaande eigendom van een onroerende zaak, het verlies van erfrechtelijke aanspraken, het verlies van een reeds bestaand recht op alimentatie, het verlies van reeds opgebouwde pensioenrechten of andere uitkeringen. Allereerst dient de verzoeker aan de hand van, indien nodig, gelegaliseerde (eventueel geverifieerde) en zonodig vertaalde documenten van de autoriteiten van het herkomstland (zo mogelijk met de betreffende wettelijke bepalingen) aan te tonen dat een persoon die afstand doet van die nationaliteit die rechten of eigendommen zal verliezen. Voorts zal verzoeker moeten bewijzen dat hij bepaalde rechten of bepaalde eigendommen heeft. Dit bewijs zal kunnen worden geleverd aan de hand van verklaringen van de autoriteiten van het herkomstland (bij van overheidswege verstrekte uitkeringen en eigendom van onroerende zaken), aan de hand van een notariële akte (bij erfrechtelijke aanspraken) dan wel aan de hand van een rechterlijke uitspraak (bij bestaande aanspraken op alimentatie). Deze documenten zijn authentieke akten die, indien nodig, gelegaliseerd (eventueel geverifieerd) en vertaald dienen te worden (zie paragraaf 4). Bij verklaringen van autoriteiten uit het herkomstland moeten de documenten zijn afgegeven door een bevoegde overheidsinstantie die over het bestaan van dat recht kan oordelen (bijvoorbeeld bij onroerende zaken een verklaring van een kadaster of grondregister, bij een pensioenrecht een verklaring van de instantie waar het pensioen(recht) wordt beheerd).

    De verzoeker dient voorts aan te tonen wat de huidige waarde is van die rechten of eigendommen. Dit is mogelijk aan de hand van de hierboven vermelde bewijsstukken (afhankelijk van hetgeen wordt verloren door het doen van afstand). Verder dient hij aan te tonen dat hij als gevolg van het verlies van de rechten of eigendommen financieel nadeel lijdt. De verzoeker die eigenaar is van een onroerende zaak in het herkomstland en die de eigendom zal verliezen door het doen van afstand, lijdt geen financieel nadeel indien hij die onroerende zaak voordien op eenvoudige wijze te gelde kan maken en de opbrengst kan laten overboeken naar Nederland. Hetzelfde geldt voor reeds opgebouwde rechten op een overheidsuitkering die vóór het doen van afstand in het geheel kunnen worden uitgekeerd aan verzoeker. Verzoeker zal dan ook aan de hand van de betreffende wettelijke bepalingen dan wel verklaringen van de autoriteiten van het herkomstland moeten aantonen dat de rechten of eigendommen niet vóór het doen van afstand te gelde kunnen worden gemaakt. Dit geldt niet indien die vermogensbestanddelen slechts onder voor verzoeker onredelijk bezwarende of belastende voorwaarden te gelde kunnen worden gemaakt.

    Ten slotte dient hij aan te tonen dat dit financiële verlies voor hem substantieel is. Dit wordt bepaald aan de hand van de verhouding tussen de waarde van de rechten en eigendommen die worden verloren én het overig vermogen (dit zijn de vermogensbestanddelen in Nederland en in het buitenland die door het doen van afstand van de oorspronkelijke nationaliteit niet worden aangetast). Een verzoeker met een groot vermogen zal immers minder ernstig worden getroffen door het verlies van rechten of eigendommen dan een verzoeker met een klein vermogen. Verzoeker zal derhalve moeten aantonen wat zijn overig vermogen is. Indien het verlies aan vermogensrechtelijke rechten door het doen van afstand slechts zeer klein is, zal het te lijden nadeel niet snel als substantieel worden aangemerkt. Het verlies zal ook weer niet buitensporig hoog mogen zijn. Gelet hierop geldt ook in dit kader een minimum financieel nadeel en een maximum financieel nadeel.


    Minimum en maximum financieel nadeel

    Als minimum financieel nadeel geldt een verlies dat gelijk is aan het bedrag van het ver laagde tarief van de Nederlandse naturalisatieleges voor een enkelvoudig verzoek (op dit moment: € 625).. Indien verzoeker door het doen van afstand een bedrag verliest dat lager ligt dan (of gelijk is aan) het bedrag van het verlaagde tarief, kan nooit – ongeacht het vermogen van verzoeker – met succes een beroep worden gedaan op deze uitzonderingsgrond. Het door verzoeker te verliezen bedrag is dan zo laag dat het te lijden nadeel niet als substantieel kan worden aangemerkt.

    Als maximum financieel nadeel geldt een verlies dat gelijk is aan tien maal het bedrag van het normale tarief van de Nederlandse naturalisatieleges voor een enkelvoudig verzoek. Indien verzoeker een bedrag verliest dat hoger ligt dan (of gelijk is aan) tien maal het bedrag van het normale tarief (op dit moment € 840), kan altijd – ongeacht het vermogen van verzoeker – met succes een beroep worden gedaan op deze uitzonderingsgrond. Het door verzoeker te verliezen bedrag is dan zo hoog dat het te lijden nadeel als substantieel kan worden aangemerkt.

    Binnen de grenzen van het minimum en het maximum financieel nadeel is de verhouding tussen het overig vermogen van verzoeker én het bedrag dat wordt verloren door het doen van afstand bepalend voor de vraag of hij al dan niet afstand moet doen van de oorspronkelijke nationaliteit. Het inkomen van verzoeker wordt buiten beschouwing gelaten. Bij het verlies van vermogensrechtelijke rechten is immers geen sprake van een bedrag dat op voorhand moet worden betaald, zodat het inkomen van verzoeker minder relevant is.

    Is het bedrag (de waarde van de vermogensrechtelijke rechten) dat wordt verloren door het doen van afstand hoger dan (of gelijk aan) een vierde deel van het overig vermogen van verzoeker, dan is sprake van substantieel financieel nadeel in hier bedoelde zin en behoeft verzoeker geen afstand te doen.

    Is dat bedrag lager dan een vierde deel van het overig vermogen van verzoeker, dan is geen sprake van substantieel financieel nadeel en kan verzoeker geen beroep doen op deze uitzondering (met inachtneming van het minimum en maximum financieel nadeel).

    Voorbeeld 1

    Verzoekster A heeft de nationaliteit van land Z en is 40 jaar oud. Bij het indienen van het verzoek om naturalisatie overlegt zij verklaringen van de autoriteiten van land Z, waaruit blijkt dat zij een pensioen heeft opgebouwd van 2000 en dat pensioenbedragen alleen worden uitgekeerd aan personen met de nationaliteit van land Z die de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar hebben bereikt. De betreffende wettelijke bepalingen zijn bijgevoegd. De stukken zijn gelegaliseerd en zijn vertaald in het Nederlands. Uit de viv en de daarbij overgelegde stukken blijkt dat A in Nederland een spaartegoed heeft van 3000 en in Duitsland een spaartegoed heeft van 2000. A behoeft geen afstand te doen van haar oorspronkelijke nationaliteit. Haar opgebouwd pensioen kan thans niet te gelde worden gemaakt, zodat zij dat pensioen zal verliezen door het doen van afstand. Het te verliezen bedrag van 2000 is voorts groter dan een vierde deel van haar overig vermogen van 5000.


    Voorbeeld 2

    Verzoeker B bezit de nationaliteit van land Y. Hij heeft aldaar een aantal jaren geleden met het oog op de alsmaar stijgende grondprijzen een braakliggend stuk grond van een hectare gekocht voor 30.000. Nadien heeft hij niet meer naar het stuk grond omgekeken. Bij het indienen van het verzoek om naturalisatie toont hij aan de hand van verklaringen van de autoriteiten van land Y aan dat hij aldaar de eigendom heeft van de hectare grond. Hij overlegt tevens een notariële akte waaruit blijkt dat het stuk grond een huidige waarde heeft van 50.000. In een andere verklaring van de autoriteiten van land Y wordt gesteld dat personen die geen onderdaan zijn van land Y geen eigenaar mogen zijn van grond en dat zonodig de grond door de autoriteiten zonder geldelijke vergoeding in beslag wordt genomen. De stukken zijn gelegaliseerd en vertaald in het Nederlands.

    B behoeft door het doen van afstand geen substantieel financieel nadeel te lijden. Weliswaar heeft hij genoegzaam aangetoond dat hij eigenaar van een stuk grond is met een aanzienlijke waarde en dat hij de grond door het doen van afstand zou verliezen, maar uit de stukken blijkt niet dat hij de grond slechts onder onredelijk bezwarende of belastende voorwaarden kan verkopen. Integendeel. Het is een braakliggend stuk grond dat hij met een goede winst kan verkopen. B kan niet met succes een beroep doen op deze uitzonderingscategorie.


    Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


    Met vriendelijke groet,

    ******
    Medewerker Klantinformatiecentrum

    ........................................................................
    Klantdirectie Regulier Sociaal
    Immigratie- en Naturalisatiedienst
    Ministerie van Veiligheid en Justitie
     
    • Нравится Нравится x 4
    • Информативно Информативно x 3
  2. ncux

    ncux Админ

    При первом прочтении - с первым пунктом (слишком много надо заплатить Родине за отказ от гражданства) всё сравнительно просто:
    • Расходы за процедуру отказа меньше 625 евро/чел не рассматриваются = дешево и не морочьте нам ничего.
    • Расходы за процедуру отказа больше 8400 евр0/чел автоматически дают вам право не отказываться от гр-ва, будь вы даже миллиардер
    • Всё, что между этими числами - рассматривается отдельно.
    При отдельном рассмотрении в игру вступают ваши доходы и сбережения ('vermogen' даже не знаю, как толком назвать.. капитал? сбережения? Лерааааа! Хелп!).
    *Убегаю, позже допишу...
     
    • Информативно Информативно x 3
    • Нравится Нравится x 1
  3. EugeneSpb

    EugeneSpb Активный форумчанин

    А какие еще примеры расходов существуют кроме вышеупомянутой потери наследства?
     
  4. Greta

    Greta Аксакал

    Ну прочитала.:)
    С переводом сложнее, потому что я что на транслите должна тыкать, что с переводом некоторых слов (ага vermogen: накопления и недвижка, права на пенсию тоже туда можно, долги, а одним словом? ) напряг.
    А так, то могу своими словами основное натыкать.:):)
    тыкать?
    Да, с прошедшим!:)
     
    Последнее редактирование: 9 дек 2016
  5. ncux

    ncux Админ

    8400 - это не потеря наследства, а чисто гос.расходы за отказ от гражданства. Про потерю наследства и прочих пенсий - это дальше, во 2й части.
    А почему ты себе клавиатуру русскую не заведешь? А если русской раскладки (ЙЦУКЕНГ) не знаешь и лень учить - есть же фонетические, я тебе могу даже свою личную фонетическую прислать (Я на Q, Ш на W, Ы на Y и т.д.), установочный файл под Windows, ничего почти учить не надо.
    Да, конечно.
    Спасибо :)
     
    • Согласен Согласен x 1
  6. Greta

    Greta Аксакал

    Я тебя обьясняла про клавиатуру на работе. Того и не могу ее тут завести.:)
    а вот дома может и надо бы уже.
    ну раз тыкать, то сейчас еще бюджеты позагоняю часок и напишу что они там прислали:)

    А расскладочку свою ты мне пришли, please
     
    Последнее редактирование: 9 дек 2016
  7. Alexandre (Eindhoven)

    Alexandre (Eindhoven) Старожил

    Грета, извините, но можно не засорять важную тему личными разговорами?
     
  8. ncux

    ncux Админ

    Александр, не волнуйтесь, я тему потом почищу и сделаем выжимку, эту тему как раз и делал рабочей, т.е. для обсуждений и совместной обработки данных.
     
    • Нравится Нравится x 1
  9. Greta

    Greta Аксакал

    Сначала допишу по затратам на отказ от гражданства и перейду к наследству и т.д.
    Текст потом подправлю (на ошибки, логичное изложение и т.д.переводчик на русский из меня никакой:D), сейчас просто с листа смотрю
    По первому пункту (когда рас ходы на процедуру отказа от гражданства больше 625 евро , но меньше 8400 евро) следующее разъяснение
    Vermogen

    1. Фиксируются на момент подачи на гражданство. Если после подачи произошли изменения в ситуации и при предоставлении доказательств, изменения могут быть также учитаны при расчетах.

    2.при определении суммы vermogen дается освобождение в сумме 65 344 евро на сальдо личного жилища и ипотеки на него.

    3.Если ваши vermogen составляют: на одиноких (или одиноких родителей) 6370 евро, для семейных-9100 евро, то при расходах на отказ от гражданства не может идти речи о достаточных финансовых потерях.

    4.Если сумма уплаты за откaз равна или больше, чем месячная нетто зарплата, то идет речь о достаточных финансовых потерях= освобождение на отказ от гражданства.

    пример:

    Запрашивающий (на освобождение отказа от гражданства) Б должен заплатитьь за отказ от гражданства 1250 евро.

    Б-одинокий с нетто месячной зарплатой 1100 евро, домом в собственности за 150 000 евро и остатком долга по ипотеке в 70 000 евро.

    Б не освобождается от отказа от гражданства, так как несмотря на то, что его месячная нетто зарплата меньше, чем сумма за отказ от гражданства, его vermogen составляют 14 656 евро (150000-70000=80000. 80000-65344 освобождения), что больше, чем граница в 6370 евро для одиноких.
    --- Сообщения объединены, 9 дек 2016, дата первого сообщения: 9 дек 2016 ---
    присоединяйтесь к важной теме не в виде комментария, а с дельным чем. :) уж вам-то на нормальный русский точно полегче будет перевести:)
     
    Последнее редактирование: 9 дек 2016
    • Нравится Нравится x 1
  10. Greta

    Greta Аксакал

    Vermogensrechtelijke rechten ((как по-русски пока не соображу, может Валерия или Коста подскажут)


    В этой категории может идти речь о достаточных потерях в случае потери недвижимости, прав на наследство, существующего права на алименты, пенсию или другие выплаты.

    (Наличие и потеря в случае отказа от гражданства должна быть доказана с помощью документов)

    также должна быть предоставлена сумма недвижимости, пенсии, алиментов и т.д. на данный момент.

    При этом он должен предоставить доказательство, что финансовые потери (при отказе от гражданства) являются достаточно высокими и что он не мог 9перед подачей на гражданство) перевести имущестцво 9пенсии, алименты и т.д. ) в деньги для дальнейшего перевода в Голландию.

    В заключении для определения значимости финансовых потерь будет произведено сравнение между суммой возможных потерь и его vermogen в Голландии и других странах, на которых не распространяется эффект от отказа от гражданства.

    Если сумма возможной потери меньше или равна 625 евро освобождение от отказа от гражданства не будет.

    При потерях равных или больше, чем 8400 евро отказываться от гражданства не надо.

    В серой зоне (между 625 и 8400) действуют следующие правила:

    1. доходы не рассматриваются

    2. Если сумма потери равна или больше одной четвертой запрашивающего освобождение от отказа от гражданства, то тогда речь идет о значительной потере и запрашиваемый освобождается от отказа от гражданства Пример 1:

    Запрашивающая освобождение А 40 лет и она предоставил доказательство, что она в своей стране наработала пенсию в сумме 2000 евро, при этом пенсия будет выплачена только в момент когда она достигнет 65 лет и будет при этом все еще являться гражданкой страны..

    При этом в Голландии у нее на счетах накопления цв сумме 3000 евро и в Германии-в сумме 2000 евро.

    А не должна отказываться от гражданства так как наработанна пенсия на момент подачи не могла быть переведена ее в деньги , будет потеряна и при этом больше, чем 1/4 от суммы ее vermogen 5000€


    Пример 2

    запрашивающий освобождение от отказа от гражданства С является владельцем участка земли в гектар ценой в 50000 евро (покупная стоимость 30000 евро)

    Он предоставил документы, что при отказе от гражданства земля будет конфискована без вознаграждения.

    С не получил освобождение в отказе от гражданства так как не предоставил документы, что он (тут надо подумать как перевести тожно, мне кажется важным моментом) продажа для него произойдет при неблагоприятным условиях. Напротив, он может продать землю с прибылью (50000-30000)
     
    Последнее редактирование: 9 дек 2016
    • Нравится Нравится x 1
  11. Greta

    Greta Аксакал

    Завтра свой кусок текста обработаю
     
    • Нравится Нравится x 1
  12. Lanatje

    Lanatje Налоговый консультант

    По просьбе Грету копирую сюда
    Vermogen - можно коротко назвать "имущество" или "владение".

    VERMOGEN - типа все плюсы, какие у вас есть (актив в балансе ;)). Точного слова в русском нет, как и vorderingen
    В vermogen входят разные накопления, инвестиционная недвижимость (та, в которой сами не живете), всякие вложения в фонды, акции, ценные бумаги, то, что должны вам (например по договору займа, или как возмещение причененного ущерба), различные права на будущие поступления (лайфрента к примеру). Общая сумма vermogen уменьшается соотвественно на сумму ваших собственных задолженностей и обязательств.


    Vermogensrechtelijke rechten - соответсвенно права на получение тех самых "владений". То есть пока у вас этого нет, но в будущем вы точно это получите.
     
    • Нравится Нравится x 1
  13. Ana

    Ana Активный форумчанин

    Во всех словарях это имущество, капитал, собственность частного лица.
     
  14. valeria

    valeria Присяжный переводчик

    я очень часто использую слово "активы"
     
    • Нравится Нравится x 1
  15. marshaal

    marshaal Аксакал

    это "богатство" или "состояние", активы за вычетом пассивов, собственные средства иными словами, но "состояние" самый частовстречаемый термин.
     
    • Нравится Нравится x 2
    • Согласен Согласен x 1
  16. Lanatje

    Lanatje Налоговый консультант

    О, спасибо! А то, как учила термины на голландском, так и все время спотыкаюсь, когда нашим объясняю. Хотя капитал тоже хорошо )) и активы (но это не все понимают).

    Может еще значение слова vorderingen коллективным разумом вычислим?
     
  17. ncux

    ncux Админ

    Претензии же. Финансовые.
     
  18. Alexandre (Eindhoven)

    Alexandre (Eindhoven) Старожил

    Если честно, пока никаких дырок в этой истории, куда можно было бы влезть, чтобы не отказываться, не просматривается.
     
  19. ncux

    ncux Админ

    Из известных мне 2 случаев, когда это удалось, в первом забили за давностью (т.е. человек оттягивал, как мог и переписывался с IND), во втором человек успешно доказал, что беден как бомж (студент) и 1к за отказ от гражданства РФ оплатить не может вообще никак.
     
  20. sl0n

    sl0n Старожил

    А сколько в среднем стоит "выйти" из РФ гражданства? Если кто-то недавно проходил это.
     
  1. surryr
  2. KungFu_Toaster
  3. erjanmx
  4. Карен
  5. sontan

Поделиться этой страницей

Загрузка...