Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование нами Ваших файлов cookie.

2020: Эпидемия COVID-19

Тема в разделе "В Голландии", создана пользователем telix74, 6 мар 2020.

  1. valeria

    valeria Присяжный переводчик

    младшие и средние школы пошли/идут в школы
     
    • Согласен Согласен x 1
  2. sigma

    sigma Присяжный переводчик

    Наш регион начинает только через неделю. Пока не было новых указаний. В конце учебного года было сказано, что мы начинаем с полными классами то есть 30-32 человек live.
    Если будет эпидемия в нашем городе или округе - переходим на он-лайн.
    Ученики соблюдают дистанцию только с учителем, на практике это нереально.
     
    Последнее редактирование: 20 авг 2020
    • Нравится Нравится x 1
    • Информативно Информативно x 1
  3. sigma

    sigma Присяжный переводчик

    Если не будет новой вспышки пандемии, то средние школы будут работать в нормальном режиме. Полные классы, а не 1/3 как до каникул было.
    В моей школе один класс сидит весь день в одном и том же кабинетете, учителя приходят и уходят. Класс переходит в другой кабинет только в специализированные кабинеты труда, рисования, музыки, биологии, химии, физики и спортзал.
    Если будет вспышка заболевания в вашем городе или провинции и будет местный lockdown, то школа переходит в режим он-лайн.
    --- Сообщения объединены, 20 авг 2020, дата первого сообщения: 20 авг 2020 ---
    Schooljaar 2020-2021
    Na een ongekend schooljaar 2019-2020 maken we ons op voor een nieuw schooljaar. We gaan er op dit moment vanuit dat alle leerlingen alle dagen weer naar school gaan. Hoe ziet zo’n schooljaar er dan uit, rekening houdend met de afstand van 1,5 meter tussen onderwijspersoneel en leerlingen en tussen onderwijspersoneel onderling?
    Reguliere rooster
    De roostermakers treffen de voorbereidingen voor het maken van een regulier rooster, zoals alle andere jaren.
    Alleen de practica voor de vakken biologie, natuur- en scheikunde gaan anders. De groepen worden gesplitst, waarbij de ene helft practicum heeft in F2 of F4 en de andere helft een opdracht gaat uitwerken in het OLC, de mediatheek of de aula. Als het een randuur is, dan mogen de leerlingen de opdracht thuis maken.
    Er zijn te veel grote groepen (met meer dan 25 leerlingen) om die grote groepen in te kunnen roosteren in de grotere lokalen. Om de afstand van de leerlingen tot de docent zo veel mogelijk te waarborgen, zullen de lokalen anders worden ingericht:
    - Leerlingen worden zo veel mogelijk achterin geplaatst, bijvoorbeeld door 8 leerlingen op de achterste rij te plaatsen. De voorste rij wordt zo min mogelijk door leerlingen bezet.
    - Op elk docentenbureau wordt een spatscherm aan de voorkant geplaatst. De schermen zijn 1m40 breed en 60 cm hoog.
    - Op de vloer wordt de 1,5 meter ten opzichte van de zitplaats van de docent gemarkeerd.
    - Er zijn desgewenst mondkapjes voor docenten aanwezig.
    - Er zijn desinfecterende middelen in elk lokaal aanwezig.
    Wisselen van lokalen
    In verband met de volheid van de gebouwen is het niet mogelijk om docenten een vast lokaal toe te bedelen. Het lokalenplan zorgt voor zo min mogelijk wisselmomenten van docenten, maar er zal gedurende de dag zeker van lokaal gewisseld moeten gaan worden. Om dit te stroomlijnen, gelden de volgende regels:
    - Docenten wisselen van lokaal na 45 minuten van iedere les.
    - Leerlingen wisselen van lokaal op moment van de bel.
    - Er geldt alleen nog een vaste looproute voor iedereen in de B-vleugel.
    Pauzes leerlingen
    Leerlingen kunnen de pauzes doorbrengen in de gebruikelijke ruimtes, zoals de aula of de buitenpleinen. Ook Markies zal weer van start gaan, vanachter een spatscherm.
    Surveillanten tijdens de pauze zullen dit zo veel mogelijk doen vanaf het podium of de boven-aula. Er zijn desgewenst spatmaskers en mondkapjes beschikbaar voor de surveillanten.
    Pauzes personeel
    We zijn de mogelijkheden voor extra pauzeruimte aan het uitzoeken, bijvoorbeeld door het plaatsen van een tent op het binnenplein. Ook het OLC en de mediatheek kunnen als pauzeruimte door het personeel worden gebruikt, naast de leegstaande lokalen.
    Ouderavonden
    De ouderavonden in klasse-/groepsverband vinden plaats op school. De 1,5-meter richtlijn moet worden toegepast. Er zijn slechts een beperkt aantal ruimtes beschikbaar om dit te realiseren, en dus zullen de klassen/groepen over meerdere momenten worden uitgestrekt. Er is een planning in de maak; die volgt zo spoedig mogelijk.
    De ouderavonden op individueel niveau (kennismakingsgesprekken brugklasmentoren, lerarenspreekuren) vinden online via Teams plaats.
    Reisweken/excursies
    Alle reisweken vinden pas in de tweede helft van het schooljaar plaats, dus ook de reisweek voor Mavo 4. Er vinden tot 1 januari 2021 geen externe excursies plaats. Om die reden is ook de eerste Topweek komen te vervallen. De introductieactiviteiten voor brugklassers, mavo 3, havo 4 en vwo 4 worden intern ingevuld. We willen de ontwikkelingen van Covid-19 in het najaar afwachten en we denken alle aandacht nodig te hebben voor het primaire proces.
    Leerachterstanden
    Veel leerlingen hebben het voordeel van de twijfel gekregen en zijn overgegaan. Zij zullen waarschijnlijk extra aan de slag moeten om het komende schooljaar succesvol te laten verlopen. Om leer- en ontwikkelingsachterstanden in te halen, vragen we een subsidie aan. Mocht de subsidie toegekend worden, dan zijn we voornemens om een najaars-, winter- en voorjaarschool te starten, vergelijkbaar met de lenteschool. Leerlingen kunnen dan in groepjes van 5 met 1 begeleider of 1-op-1 worden bijgespijkerd. We hebben positieve ervaring met een externe organisatie en willen dan ook die samenwerking komend schooljaar intensiveren. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.
    Afstandsleren
    Alhoewel we blij zijn dat alle leerlingen alle dagen naar school mogen komen, blijft het afstandsleren tot de mogelijkheden behoren. Docenten die om gezondheidsredenen niet fysiek op school kunnen komen, zijn mogelijk wel in staat om online lessen te verzorgen. We zullen ons, indien nodig, laten adviseren door de bedrijfsarts. We zullen zorgdragen voor surveillanten om die online lessen op school te begeleiden, voor zover mogelijk. De surveillant zal er dan voor zorgen dat de online les klassikaal in beeld en geluid goed te volgen is. Er zijn headsets voor docenten beschikbaar. Teams voor alle lesgroepen zullen ook komend schooljaar worden aangemaakt.
    Lockdown
    Mocht er een lockdown in Nederland of de regio worden afgekondigd, dan kunnen we direct overschakelen op 100% online onderwijs. We hebben ervaren dat de manier van online lesgeven na de meivakantie 2020 een relatief goede manier is, ofwel online instructiemomenten van 25 minuten aangevuld met thuiswerkopdrachten. Ook leerlingen en ouders hebben op die manier van online lesgeven ons positieve feedback gegeven. Voor de kwetsbare leerlingen zullen we te allen tijde zorgen voor een fysieke plek op school.
    De hybride vorm, waarbij er op hetzelfde moment afstandsonderwijs en fysiek onderwijs wordt gegeven, is ons niet goed bevallen. Mochten we weer naar een dergelijke situatie over moeten gaan, dan zullen we dat anders inrichten, op basis van onze ervaringen en ontvangen feedback. We denken dan aan online instructiemomenten van 25 minuten in combinatie met fysiek onderwijs voor mentormomenten, vakstudiebegeleiding, praktische vakken en toetsweken.
    Overig
    Alhoewel we liever niet waren geconfronteerd met Corona en alle gevolgen van dien, heeft het ons ook goede dingen gebracht. Zo zijn we allen digitaal vaardiger geworden, hebben we hele leuke diploma-uitreikingen gehad, hebben we op een andere wijze de leerlingen weten te bespreken en brengt de overgangsbesluitvorming ons wellicht op een andere visie op doubleren. We zullen vast elementen vasthouden in ons onderwijs van de komende jaren.
    --- Сообщения объединены, 20 авг 2020 ---
    @Greta,
    Что смешного в моем сообщении? Что тебя так насмешило?
     
    • Информативно Информативно x 2
  4. telix74

    telix74 Старожил

    Надо Федя (Tima), надо.. или за все надо платить... Или нет?
    --- Сообщения объединены, 20 авг 2020, дата первого сообщения: 20 авг 2020 ---
    Есть лайфхак - выехать в Россию и сделать все процедуры/манипуляции/анализы быстро и не дорого. И в Москве. И в России..
     
  5. Tima

    Tima Старожил

    Я так и делал. (и только результат анализов из Москвы позволил придать местной системе волшебный пендаль).
    Только сейчас этот процесс несколько осложнился.
     
    • Согласен Согласен x 2
  6. mayak

    mayak Старожил

    Очень этому рада. Потому, что онлаин обучение, как показала практика, очень плохо сказывается на подростках. Из моей скромной выборки все мальчики от 12 до 15 имели проблемы с дистанционным обучением.
     
  7. sigma

    sigma Присяжный переводчик

    Это точно.
     
  8. kosta

    kosta Аксакал

    так если профсоюзы настолько "хороши", что не могут организовать на всеобщую забастовку, то зачем беспокоиться (с точки зрения правительства)? Вон, помнится, у профсоюза КЛМа отлично получалось вышибать индексацию с помощью забастовок.
     
  9. kosta

    kosta Аксакал

    нагло врут
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. kosta

    kosta Аксакал

    а почему не будет как на Кипре, например? нет денег - всё бесплатно, но в очередь (до пары суток для приема у специалиста - а не у местного фельдшера, как тут), есть - хоть МРТ на дому организуют
     
    Последнее редактирование: 20 авг 2020
    • Нравится Нравится x 1
  11. lukas

    lukas Старожил

    15 % зарплаты это мало ?
     
  12. kosta

    kosta Аксакал

    в 2 раза соврамши:

    "The current health insurance contribution rate is between 14.6% and 15.6%, and the employer and employee pay half each."

    https://www.internations.org/go/moving-to-germany/healthcare

    и это на семью
     
  13. lukas

    lukas Старожил

    а если оба супруга работают ?
     
  14. Fler

    Fler Старожил

    по моим наблюдениям, дистанционное обучение плохо сказывается на родителях! у всех нервный тик после этого, не помогает ни таблица умножения, внезапно вспомненная, но первый закон архимеда....
    конкретно мои дети показали конечные результаты в академическом плане лучше в конце года, чем в начале... но, знали бы они чего мне это стоило!!!!! и я все равно предпочту школу оценкам (как люди сами обучают детей на домашнем образовании????) .
    учителей, конечно, жалко- они на первой линии, но я не вижу альтернатив (((. у нас в провинции в средих школах дети будут с масками.... ужос-ужос, на первый взгляд, но лучше хоть так, чем дома...
     
  15. mayak

    mayak Старожил

    У вас детки ещё маленькие. 12-15 это уже здоровые такие детины. Хотя, мой, конечно, мелкий и в эмоциональном плане года на 3 младше сверстников. Но все равно уже в переходном возрасте. Просто так его не заставить сидеть. Тут уже ответственность и САМОконтроль. А стс этим туго.
    Знаю тоже родителей, как и вы, у которых дети подтянулись, потому, что родители занимались усердно и все внимание одному ребенку. Я вот плохой учитель, так что могу только завалить заданиями.
     
  16. kosta

    kosta Аксакал

    тогда хелаас пиндакаас

    (ибо нефиг: система расчитана на "кинде, кюхе, кирхе" же)
     
  17. lukas

    lukas Старожил

    Просто знаю семью, без детей, оба работают, платят страховку 400+ и 500+.
    А германских врачей ругают не меньше, чем на Рассвете.
     
    • Нравится Нравится x 1
    • Согласен Согласен x 1
  18. kosta

    kosta Аксакал

    если кто-то один не будет работать - моментальный профит ;) ну и что с одного 7.5%, что с двоих 7.5% - это совсем никак не 15
     
    • Нравится Нравится x 1
  19. Greta

    Greta Аксакал

    Лучше вообще никому не работать и на социале сидеть, во где провизия:D
    7,5% (Хотя это больше, 8,2%) от моей зарплаты больше , чем мы сейчас за две расширенные страховки платим. А еще муж мне бы вообще всю картину маслом испортил
    Тут мы где-то расписывали на форуме разницу и таки дороже
    И наши немцы немецкую медицину точно также ругают как и на Рассвете, да. Я интересовалась специально:)
    PS нашла, вы сейчас про гос. Страховку говорите(как тут раньше ziekenfonds был), , а это совсем другой компот, чем particuliere medische verzekering, включая цены и то, что они оплачивают
    Первая попавшаяся ссылка, на форуме найти сейчас не могу по поиску, хотя там детально разбирали
    https://sirelo.nl/duitsland/gezondheidszorg-in-duitsland/
     
    Последнее редактирование: 20 авг 2020
  20. kosta

    kosta Аксакал

    воооот. а поделить на социальщиков - и будет норм! )

    но главное - там взял и пошёл к специалисту как только поплохело. А тут - если не умер через 1.5 мес - то, считай, свои 7.5% отработал
     
    • Согласен Согласен x 1

Поделиться этой страницей

Загрузка...