Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование нами Ваших файлов cookie.

IND показывает когти?

Тема в разделе "Вид на жительство", создана пользователем Anna, 22 июл 2005.

  1. Anna

    Anna Аксакал


    http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actueel/Teg..._procedures.asp

    Een pilot die vanaf 1 mei 2005 gedurende drie maanden loopt, betreft de inzet van IND-medewerkers ter plaatse bij de gemeenten Roermond, Weert en Venlo. Hier wordt gewerkt met een zogeheten lik-op-stuk-beleid, waarbij de vreemdeling die zonder geldige mvv een verblijfsaanvraag indient ter plekke een beslissing op zijn aanvraag krijgt en zo mogelijk direct in bewaring wordt genomen. De eerste resultaten zijn bevredigend, hoewel er aandachtspunten zijn, waaronder de overlast die kan ontstaan in de gemeentehuizen wanneer vreemdelingen geconfronteerd worden met deze behandeling. Van de vreemdelingen die een afspraak maken komt circa 40% niet opdagen en wordt door het overgrote deel dat verschijnt een aanvraag ingediend, die in 50% van de gevallen direct wordt afgewezen. Ook kan een deel van de aanvragers direct in bewaring worden gesteld.

    Een tweede pilot behelst een nieuwe werkwijze die eveneens per 1 mei 2005 is opgezet, in samenwerking met de gemeenten Amsterdam en Delft, met een looptijd van drie maanden. Hierbij geldt dat aanvragen van mvv-plichtige vreemdelingen die niet in het bezit zijn van een mvv niet meer bij deze gemeenten worden ingediend, maar rechtstreeks bij het kantoor van de IND te Hoofddorp. De IND neemt ter plekke een beslissing op de aanvraag, tenzij nader onderzoek noodzakelijk is.

    Uit de resultaten na een tussentijdse evaluatie van deze nieuwe werkwijze blijkt dat het aantal aanvragen zonder geldige mvv ingediend bij de IND te Hoofddorp in de eerste zes weken van de pilot aanzienlijk omlaag is gegaan. Er zijn de helft minder afspraken gemaakt voor het indienen van een aanvraag, dan er aanvragen zijn ingediend in de maanden daarvoor. Van de groep die wel een afspraak heeft, verschijnt bovendien circa 15% niet aan het loket. Van de gekozen werkwijze lijkt enerzijds een werking uit te gaan waarmee oneigenlijk gebruik van de procedure op dit punt wordt ontmoedigd. Aanvragen worden direct en ter plekke afgewezen. Anderzijds blijkt dat er ook aanvragen zijn die direct voor inwilliging in aanmerking komen. Het blijkt hier vaak om in Nederland geboren kinderen te gaan, die uiteraard niet in het bezit zijn van een geldige mvv. Ook hier wordt snel duidelijkheid geboden aan de betrokken vreemdeling. Helder is in ieder geval dat, indien de huidige tendens doorzet, de pilot zal worden voortgezet en mogelijk uitgebreid. In dat geval kunnen wellicht alle vier IND-locaties fungeren als loket.

    In het kader van de eindevaluatie van de beide pilots zal worden bezien of een van beide werkwijzen landelijk navolging dient te krijgen en in welke vorm.

    Пардон, переводить сейчас времени нет.

    Суть: иностранцам, подающих запрос в хементе на карточку и не имеющих МВВ, в ряде хемент (Roermond, Weert en Venlo) в порядке эксперимента отказывают тут же и тут же берут под стражу. В других хементах (Amsterdam en Delft) эти запросы (от тех, кто должен иметь МВВ, но почему-то ее не имеет) должны подаваться непосредственно в контору IND в Хоофддорпе, которая так же прямо на месте принимает решение (отказать, если нет оснований этого не делать).

    ИНД собирается решать, какой из двух подходов окажется наиболее перспективным в плане использования его повсеместно.
     
    Метки:
  2. Vasilisa

    Vasilisa Новичок

    В Hoofddorp конечно лучшии.. там и самолеты близко ( и низко) летают и пароходы. Руки за спину и сразу вывозить ..
     
  3. kosta

    kosta Аксакал

    ... к стенке. :D
     

Поделиться этой страницей

Загрузка...