Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование нами Ваших файлов cookie.

De brief (naar een tekst van Vasilij Grossman)

Тема в разделе "In 't Hollandsch!", создана пользователем valeria, 9 апр 2007.

 1. valeria

  valeria Присяжный переводчик

  Op woensdag 2 mei 2007 gaat in het Rozentheater in Amsterdam De brief in reprise. Catherine ten Bruggencate speelt een joods-Oekraпense moeder die in de oorlog haar zoon een brief schrijft, vlak voordat zij samen met 12.000 lotgenoten door de Nazi’s wordt vermoord. Nataliya Golofastova regisseert dit aangrijpende verhaal, opgeschreven door de joodse Sovjetschrijver Vasilij Grossman en vertaald door Paul van der Woerd. Beelden van David Haneke en een soundscape van geluidsarchitect Mark Bain verbinden het verleden met het heden.
  De voorstelling ging vorig jaar al met succes in Den Haag en Amsterdam en kreeg goede kritieken in NRC Handelsblad, de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. In 2007 is De brief tot en met 12 mei in totaal vijf keer te zien in diverse Nederlandse theaters.
  Een Russische regisseuse, een Nederlandse actrice, een Oostenrijkse videokunstenaar en een Amerikaanse geluidsarchitect maken deze brief tastbaar. Associatieve licht-, geluids- en videobeelden doorbreken de grenzen van de tekst, op zoek naar wat de woorden niet vertellen, naar wat onderhuids gebeurt. Het resultaat is een theaterstuk dat, zonder te moraliseren, de pijn van een onmenselijke tragedie en het gevecht tegen de vergetelheid voelbaar maakt.

  Speellijst 2007:
  Amsterdam, Rozentheater, wo 2 en do 3 mei
  Groningen, Kruithuis, vr 4 mei
  Soest, IDEA Theater, zo 6 mei
  Deventer, Theater Bouwkunde, za 12 mei

  Een initiatief van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam
  Productie: Bureau Barel, Amsterdam, (020) 412 14 15 | arjen@bureaubarel.nl
  www.de-brief.nl


   
  Метки:
 2. Aap

  Aap Старожил

  То же, но по-русски (из рассылки Русского Культурного центра Амстердама):


  Дорогой друг Русского Культурного Центра Амстердама,  Приглашаем Вас на театральное представление, поставленное по эпизоду из романа Василия Гроссмана “Жизнь и судьба”.

  Трагический монолог выдающейся актрисы Catherine ten Bruggencate (спектакль идет на голландском языке) можно увидеть в Амстердаме, Гронингене, Сусте и Девентере (см. голландский текст внизу).  Met vriendelijke groet,

  Sander Fain

  Russisch Cultureel Centrum Amsterdam

  amsterdam@cultureelcentrum.nl

  Сорри, не туда запостила, сейчас попробую еще разок. :unsure:
   

Поделиться этой страницей

Загрузка...