Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование нами Ваших файлов cookie.

А все-таки, чем кризис грозит простому обывателю?

Тема в разделе "Финансы", создана пользователем Woodman, 8 окт 2008.

  1. Nexus

    Nexus Старожил


    Als er weer een bankencrisis uitbreekt -zeer waarschijnlijk- dan kan al het geld -inclusief jouw spaargeld- dat is 'toevertrouwd' aan de bank gebruikt worden voor een zogenoemde 'bail-in', een duur woord voor 'dan kan het worden ingepikt'. En als jij nog steeds denkt dat jouw geld wordt beschermd door de depositogarantie: droom lekker verder.
    Tijdens de meest recente G-20 vergadering van midden november 2014 hebben de lidstaten besloten dat jouw spaargeld eigendom is van de b...ank als die bank in moeilijkheden komt.
    Dit betekent, dat de bank jouw geld gaat gebruiken om de schuldeisers te betalen. De schuldeisers? Ja, je leest het goed, de schuldeisers. Er zijn dus schuldeisers en daar behoor jij niet toe met je spaargeld. Wie zijn die schuldeisers? Driemaal raden... De nieuwe regelgeving zal jouw positie van spaarder wijzigen in die van investeerder in de bank... Dus je wordt precies zo behandeld als een belegger op de beurs, die weet dat hij risico loopt op verlies als hij zijn geld op de beurs belegt.
    De regels zijn compleet veranderd!
    Sparen was altijd verbonden met zekerheid, sparen voor een eigen huis, sparen voor de oude dag... Vergeet het dus maar, sparen zal nooit meer zijn wat het is geweest.
    Dat wat niet vertrouwd kan worden - de banken- wordt echter nog steeds vertrouwd en het Florijn initiatief dat minstens het voordeel van de twijfel mag krijgen, wordt met scepsis en wantrouwen bekeken.
    Daarom, kijk en lees op www.deflorijn.eu alles over dit initiatief en denk eens goed na of het je steun verdient. Al was het alleen maar vanwege het feit dat een alternatief voor banken dringend nodig is.
    Bron: patriotrising.com
     
  2. valeria

    valeria Присяжный переводчик

    Свет, это не источник, а "сточник". вернее, источник пропаганды.
     
    Последнее редактирование: 9 янв 2015
  3. marshaal

    marshaal Аксакал

    по-моему, это сознательное или несознательное вовлечение в заблуждение:
    вкладчики банка и есть кредиторы банка (в числе прочих) и всегда впереди в очереди за гарантийными выплатами (на первые, скажем 100к). Остальные деньги придется получать уже в толпе других кредиторов, понятно, что некоторых, которые ничего не получили из гарантийного фонда, придется пропустить вперед.
     
  4. Greta

    Greta Аксакал

    Дык пугают, что:
    Я при беглом просмотре в инете ничего толкового на новое(???) законодательство не нашла, если кто найдет, дайте, пожалуйста, ссылочку.
    А то мне это запугивание рекламой "Betalen met Florijn" кажется на данный момент..
     

Поделиться этой страницей

Загрузка...